fbpx

Mikä dutchtesti?

Olen saanut viime aikoina paljon kysymyksiä siitä, että mikä tämä Dutchtesti on, josta puhut ja ajattelin sitten, että hei kirjoitetaanpas tästä aivan oma teksti!

Minä ja BC-tiimin Jenni ollaan saatu auttaa jo tämän testin avulla aivan mieletön määrä naisia. Useita useita satoja naisia on saanut tämän testin avulla niin valtavan hyödyn ja avun, että välillä itseäkin häkellyttää saamamme palaute. 

Dutchtesti on kansainvälisestikin arvostetuin ja laadukkain hormonitoimintaa kuvaava testi, joka on modernia lääketiedettä. Testi vaihtoehtoja on hormonitoimintaa kuvaamaan erilaisia, mutta yleisimmät joita meidän tiimi käyttää on Dutch Plus ja Dutch Cycle Mapping plus. Tottakai jokaisen tilanteeseen katsotaan juuri yksilöllisesti sopiva.

Miten testi voi sitten auttaa sinua tilanteessasi?

Ytimekkäästi – testi kertoo kaiken, mitä meidän kuuluu nähdä sinun tilanteestasi. Meidän tiimin olen kouluttanut niin, että näemme testistä mm. kuinka aivosi kommunikoivat hormoniviestejä, kuinka maksasi voi,  onko kehossasi tulehdusta, kuinka tasainen verensokerisi on. Ja näiden lisäksi nähdään kaikki hormonitoiminnastasi: oletko ovuloinut ja progesteronin määrä, kaikki kolme estrogeeniä, joita meidän kehossa on sekä tärkeintä, testi näyttää kuinka estrogeeni poistuu kehostasi (maksan toiminta), joka on aivan äärimmäisen tärkeää hyvinvoivalle kuukautiskierrolle sekä mm. kohtu- ja rintasyöpien riskin minimoinnille. 

Kuva: mieletön tieto sukupuolihormoneista ja kuukautiskierron hyvinvoinnista

Lisäksi nähdään kaikki kehon stressihormonit, onko kehosi juuri nyt stressaantunut, onko pitkäkestoista stressiä, onko kehosi jopa mennyt ‘’suojatilaan’’ pitkäkestoisen stressin vuoksi, joka lisää oireilua kuukautiskiertoon. Testi näyttää myös kaikki mieshormonit, joita tarvitaan hyvinvoivaan ovulaatioon muun muassa. Sekä spesifisti muutamia hormonitoiminnalle tärkeitä vitamiineja, suoliston tilaa ja aivojen välittäjä-aineita, jotta näemme sinut kokonaisena.

Kuva:  testin stressiosio

Eli käytännössä testin tekemisen jälkeen mikään ei ole enää epäselvää, vaan kaikki on selvää. Tämä testi on ollut monelle naiselle ‘’elämän pelastus ja viimeinen oljenkorsi’’ eikä kukaan ole katunut tämän tekemistä, sillä niin paljon tietoa ja apuja sen avulla saa. Testin tekemisen lisäksi BC-tiimin Jenni analysoi testitulokset, jotka käydään sinun kanssasi henk.koht. läpi ja saat jatkoon kirjalliset henkilökohtaiset ohjeet.

Kuinka raskautta toivoessa?

Raskautta toivoessa suosittelen aina kokonaisvaltaisempaa Cycle Mapping Plus testiä, sillä tämän testin avulla nähdään todella kokonaisvaltaisesti kuinka kehosi viestittää ja erittää naishormoneita, milloin ovuloit, onko ovulaatio riittävän vahva, luteaalivaiheen pituus, mitkä asiat vaikuttavat ovulaatioon ja hedelmällisyyteesi.

Kuva: Tältä näyttää Cycle Mapping Plus testin yksi osuus, joka näyttää paljon hedelmällisyyteen liittyviä asioita

Kenelle testi sopii?

Kaikille, jotka haluavat tietoa omasta hormonaalisesta ja kokonaisvaltaisesta terveydestä. Testin voi tehdä myös mies.

 • Hedelmällisyys: selittämätön ja sekundaarinen lapsettomuus, raskaustoive
 • Endometrioosi
 • PMS-oireet, tiputteluvuoto, masentuneisuus, alakulo, itkuisuus
 • PMDD-oireet, PCOS
 • Kivut, runsasvuoto, puuttuva vuoto, epäsäännöllinen kierto, niukkavuoto
 • Esivaihdevuodet, vaihdevuodet, kuumat aallot, yöhikoilu
 • Pääkivut, migreenit
 • Painon putoamisen haasteet
 • Uupumus, pitkäkestoinen stressi, rytmihäiriöt
 • Hormonaalisen ehkäisyn kanssa testiä ei suositella PAITSI hormonikierukan kanssa voi tehdä
 • Imetyksen aikaan ei suositella tehtävän myöskään testiä

Joten kyllä, tämä testi on varmasti yksi elämäsi parhaimpia investointeja itseesi ja omaan hyvinvointiisi. Olen itse tehnyt testin jo kaksi kertaa mielenkiinnon vuoksi ja aina se on vain kirkastanut omaa terveyttä itselle. Sekä näyttänyt toki paljon myös kiitosta siitä, kuinka oman syklisen naiseuden kunnioittaminen palvelee kokonaisvaltaista hyvinvointia naisena paljon.

Mikäli sinulla herää jotain kysyttävää tai kiinnostut enemmän testistä ja haluaisit katsoa, mikä on sinun tilanteeseesi sopivin testi voit laittaa viestiä meille tästä.

Autamme todella mielellään katsomaan sinun kokonaisuuttasi ja tiedätkö, olen saanut auttaa jo kohta 3000 naista, enkä koskaan ole joutunut sanomaan kenellekään etten voisi auttaa. Sillä meidän naiskehot ovat aivan äärimmäisen uusiutuvia, kun vain annamme itsellemme tulla näkyväksi kokonaisvaltaisesti.

Kiitos, että olet siellä ja olemme täällä sinua varten.

Ihanaa päivää ja syviä hengityksiä hetkiisi.

Lempein terkuin, Jennika Salmela

BalanceCoaching