fbpx

Kertovatko kuukautiset hedelmällisyydestäsi?

Törmään naisten ja asiakkaideni kanssa siihen, että he ovat yrittäneet lasta ehkä jo vuosia, kulkeneet lapsettomuushoidoissa ja toivottua tulosta, raskautta ja lasta ei näy. Kuukautiset tulevat kyllä säännöllisesti, muttei mitään tapahdu.

Kuukautiset kertovat todella paljon hedelmällisyydestä, kehostasi ja sen tarpeista. Kuukautisista voi löytyä iso syy, miksi toivottu raskautesi ei ala.

Työssäni minulle on todella tärkeää huomioida naiset ja heidän elämänsä kokonaisvaltaisesti. Koska kuukautisia pyörittää hormonitoiminta ja hormonitoimintaan vaikuttavat suuresti elämäntavat. Kokonaisvaltaisella tarkoitan sitä, että huomioin valmennuksissani elämän tärkeimmät osa-alueet, joilla tuetaan tervettä kuukautiskiertoa, hedelmällisyyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nämä osa-alueet ovat: ravinto, mielenhyvinvointi, stressinhallinta, liikunta, palautuminen ja suoliston kunto.

Yleisimpiä oireita kuukautiskierrosta, joka voi olla syy hedelmällisyysongelmille:

-runsaat kuukautiset

-tiputteluvuoto

-pitkä vuoto

-niukka vuoto

-poikkeava kuukautisvuodon väri

-kivuliaat kuukautiset

-epäsäännöllinen kierto

-liian pitkä (yli 35 pv) tai lyhyt kierto (alle 21pv)

-runsaat kivut ovulaation aikaan

-epämääräinen vuoto: vuotoa tulee, ei tule, tulee, tiputtelee, tulee ja loppuu

Voiko kuukautisten tasapainottamiseen vaikuttaa itse?

Hormonitoiminta on yksi elimistön tärkeimmistä tehtävistä. Hormonitoiminnan, hedelmällisyyden ja kuukautiskierron tasapainottumiseen vaikuttavat suoraan sinun elämäntapasi ja ympäristötekijäsi. Näille jokaiselle eri tyyppiselle kuukautisvuodolle on tehtävissä paljon itse. Sinä pystyt tasapainottamaan hormonitoimintasi, näin vaikuttamaan kuukautisten normalisoitumiseen ja tuplaamaan hedelmällisyytesi.

Tärkeimmät asiat kuukautiskierron tasaamiseksi ja hedelmällisyyden tuplaamiseksi:

-ravitseva ruoka ja säännöllinen syöminen

-stressitekijöiden tunnistaminen ja stressinhallinta

-unen laatuun panostaminen

-ravintoainepuutteiden korjaaminen

-ympäristötekijöiden minimoiminen, kuten muovituotteet ja kosmetiikka

Mitkä asiat aiheuttavat kuukautisiin yllämainittuja oireita?

Estrogeenin ja progesteronin suhde: liiallinen määrä estrogeeniä ja vähän progesteronia, liian vähän estrogeeniä ja korkeat stressihormonit. Näihin aiheisiin ja tasapainottamiseen keskitytään seuraavissa postauksissa.

Kaikki vaikuttavat kaikkeen ja haluankin valmennuksissani opettaa naisille, kuinka he oppivat tunnistamaan kehon tarpeita, kuuntelemaan sitä ja näiden avulla tukemaan kehoa arjessa.